Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po dvou měsících na svobodě znovu kradl ve velkém

ČESKOLIPSKO - Policisté dopadli zloděje i s lupem za statisíce. 

V neděli nad ránem oznámil krádež tří elektrických jízdních kol v celkové hodnotě 251 000 korun jejich majitel na tísňovou linku Policie ČR 158. Policisty mimo jiné informoval i o tom, že spatřil ve Starých Splavech, kde se právě rekreuje se svou rodinou, muže jedoucího na kole, které bylo nápadně podobné tomu jeho. Proto se šel podívat do hotelové místnosti, kam kola uzamkl,  a zjistil, že zde  někdo vylomil zámek a kola jsou pryč.Pouta04

Policisté místního obvodního oddělení policie okamžitě začali v ulicích Starých Splav po neznámém zlodějovi pátrat a byli úspěšní. Hlídka si všimla podezřelého dodávkového vozidla značky Renault Trafic, které se pohybovalo nedaleko místa činu a řidiče zkontrolovala. Následná prohlídka dodávkového renaultu potvrdila, že svou pozornost zacílili správně. V autě se totiž nacházela dvě z těchto odcizených elektrických kol. Policisté řidiče na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu. Vyšetřování dále ukázalo, že má na svědomí nejen oznámenou krádež tří jízdních kol, ale také  krádež dalšího kola na jiném místě ve Starých Splavech v hodnotě 21 000 korun, a že navíc odcizil i vozidlo, které řídil.

Dále vyšlo najevo, že byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Teplicích k 32 měsícům nepodmíněného trestu odnětí svobody a ten mu  vypršel teprve v květnu letošního roku. Vzhledem ke všem zjištěným skutečnostem zůstává stále v policejní cele. Vyšetřovatel ho dnes obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci a poté podal státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Státní zástupce tento podnět akceptoval a v průběhu zítřka o něm rozhodne Okresní soud v České Lípě. Důvodem podnětu k jeho vazebnímu trestnímu stíhání je obava, že by na svobodě v majetkové trestné činnosti pokračoval.

9. 7. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem