Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po celé metropoli proběhlo během 12 hodin několik policejních akcí

Pražští policisté provedli hned několik na sobě nezávislých bezpečnostních akcí, které se setkaly s úspěchem. 

Ze čtvrtka na pátek proběhlo na celém území hlavního města hned pět bezpečnostních akcí, do kterých bylo nasazeno 95 policistů zařazených napříč různými složkami. Tyto akce s odlišnými krycími názvy a cíli proběhly zcela nezávisle na sobě. Jednou z nich je pátrací akce s názvem PERSEUS, která proběhla ve čtvrtek od pozdního odpoledne do půlnoci na území třetího policejního obvodu. Během ní policisté provedli kontrolu 10 barů a zastaváren. Tam se jim podařilo vypátrat 6 osob v celostátním pátrání a zkontrolovali 330 různých věcí s výrobními čísly, na základě kterých zjistili, že 15 z těchto věcí pochází z trestné činnosti. Mimo jiné zkontrolovali dva sběrné dvory a deset ubytoven, kde provedli kontrolu u 250 osob, a získali 5 poznatků k trestné činnosti. Ve stejném policejním obvodu současně proběhla také akce s názvem ÚVĚR, která směřovala k odhalení majetkové trestné činnosti, zejména však podvodů. Kriminalistům se v rámci toho podařilo získat důležité poznatky, které dále vyhodnotí a rozpracují.
Další taková policejní akce s krycím názvem TOXI proběhla na území druhého policejního obvodu. Jejím cílem byla především bezpečnostní situace na Tylově a Karlovo náměstí v Praze 2. Během „pouhých“ pěti hodin policisté navštívili nespočet non-stop barů, kde zkontrolovali 82 osob, z nichž dvacet předvedli na služebnu jednak za různá protiprávní jednání, ale také proto, že mnozí nebyly schopni důvěryhodně prokázat svou totožnost, a to ani po poskytnutí součinnosti ze strany policistů. Jedna osoba byla dokonce umístěná do cely předběžného zadržení, jelikož se pohybovala na území hlavního města i přesto, že jí byl soudně uložen zákaz pobytu na tomto území.
Policejní akce ŠESTKA pro změnu proběhla v prvním policejním obvodu a týkala se širokého spektra protiprávního jednání, od vloupání do objektů, přes různé krádeže, až po dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu této desetihodinové akce policisté zkontrolovali 214 osob a 292 motorových vozidel, ale také tři zahrádkářské kolonie. Muži zákona během akce zjistili nespočet přestupků, za které udělili 22 pokut a 3 oznámili k projednání správnímu orgánu.
Neméně důležitá je také policejní akce FORUM KARLÍN, která proběhla na území městské části Prahy 8. Toto opatření se konalo v souvislosti s pořádáním kulturně-společenské akce s názvem Lara Fabian, které se zúčastnilo zhruba dva tisíce návštěvníků. Nejen díky důsledné preventivní hlídkové činnosti nasazených policistů nedošlo k narušení průběhu akce, ani veřejného pořádku v okolí.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 17. 10. 2014

vytisknout  e-mailem