Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plzeňské policejní ředitelství povede brig. gen. Petr Macháček

Ve funkci nahradí plk. Jaroslava Vilda, který z funkce ředitele odchází na vlastní žádost. 

Současný ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plk. Jaroslav Vild ukončí po 32 letech na vlastní žádost služební poměr. Stane se tak k 15. červenci 2023 a při této příležitosti mu policejní prezident genpor. Martin Vondrášek udělil čestný kord jako poděkování za dlouholetou výbornou službu.

„Velmi si pana plk. Vilda vážím a děkuji mu za odvedenou práci, kterou pro Policii ČR za dlouhá léta odváděl. Osobně vnímám celou jeho kariéru jako příklad toho, kam se dokáže řadový policista, sloužící na obvodním oddělení, dostat vlastní pílí a nasazením. Nejenomže plk. Vild zažil službu u uniformované policie, ale především prošel téměř všemi úrovněmi v rámci struktury služby kriminální policie a vyšetřování a v této oblasti dosáhl až na její vrchol – na pozici náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování. Stejně pozitivně vnímám i jeho službu ve vedení Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kde nejenže provedl celou řadu personálních a organizačních změn, ale především se zasadil o zřízení v pořadí již páté speciální pořádkové jednotky v rámci celé České republiky. Nemůžu také opomenout společná léta na Policejním prezidiu ČR, která byla z mého pohledu velmi konstruktivní a efektivní“, uvedl policejní prezident.

Na uvolněné místo krajského ředitele byl na základě vlastní žádosti policejním prezidentem ustanoven dosavadní ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje brig. gen. Petr Macháček s očekávaným nástupem ke dni 16. červenci 2023.

„Jsem přesvědčen, že se pan generál Macháček svými zkušenostmi a znalostmi, které získal při svém 6letém působení na pozici ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, uplatní také v kraji Plzeňském a osobně se těším především na jeho práci v oblasti automatizace analytických činností, ze které již nyní těží celá Policie ČR. Jeho více než 24letá policejní kariéra je charakteristická mimořádnou pílí, empatií a schopností přizpůsobit se aktuálním trendům, což jsou přesně ty vlastnosti, které od krajského ředitele očekávám,“ uvedl policejní prezident genpor. Martin Vondrášek.

plk. Ondřej Moravčík
14. července 2023
OKVV PP
 

Odkazy do noveho okna

Foto KV1

Foto KV1 

Detailní náhled

Foto KV2

Foto KV2 

Detailní náhled

Foto Plzen1

Foto Plzen1 

Detailní náhled

Foto Plzen2

Foto Plzen2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem