Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Plné auto neokolkovaných cigaret

KRAJ - Policisté případ předali celníkům. 

 TISKOVÁ ZPRÁVA POLICIE A CELNÍ SPRÁVY ČESKÉ REPUBLIKY

Vezla 100 000 kusů cigaret bez tabákových nálepek, byla odsouzena následující den po odhalení

V minulých dnech zastavila hlídka cizinecké policie hned za hraničním přechodem v Náchodě ke kontrole osobní vozidlo značky Mitsubishi Grandis, které přijíždělo z Polské republiky. Za volantem seděla žena cizí státní příslušnosti (stát EU) s přechodným pobytem v České republice. Během komunikace s policisty byla řidička nervózní a silně se jí třásly ruce. Policisté si všimli, že na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru má rozměrné krabice překryté černým igelitem a látkou. Ženu vyzvali, aby ukázala, co ve vozidle převáží. Jednalo se o tisíce kusů cigaret. Policisté vzápětí přivolali celníky, kteří si případ na místě převzali.

foto CS ČRfoto CS ČRpor. Iva Kormošová
 

Hlídka cizinecké policie kontaktovala královéhradecké celníky se žádostí o součinnost při kontrole vozidla Mitsubishi Grandis maďarské imatrikulace pro podezření z nelegální přepravy vybraných výrobků. 
Šestatřicetiletá řidička převážela v prostoru za sedačkami řidiče a spolujezdce a v zavazadlovém prostoru celkem 500 kartonů cigaret značky Richmond King Size bez tabákových nálepek. Cigarety byly ukryté pod tmavou folií v krabicích, jiné byly volně ložené. Celníkům uvedla, že vozidlo předala v Polsku i s penězi neznámým osobám, které jí automobil vrátily zpět s již naloženými cigaretami. Celníci případ zadokumentovali, zajistili důkazní prostředky, provedli výslechy podezřelé a zprávu o výsledku jimi provedeného zkráceného přípravného řízení podali státnímu zástupci.
Hned následující den po odhalení jí byl Okresním soudem v Náchodě uložen ve zjednodušeném řízení před soudem za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží trest odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na zkušební dobu v délce tří let a propadnutí věci. Vznikla jí zároveň povinnost vyměřit a uhradit spotřební daň ve výši 320 000 korun.

por. Ing. Jitka Fajstavrová
30.11.2021, 11.00

Odkazy do noveho okna

kartóny cigaret

kartóny cigaret 

Detailní náhled

kartóny cigaret

kartóny cigaret 

Detailní náhled

kartóny cigaret

kartóny cigaret 

Detailní náhled

kartóny cigaret

kartóny cigaret 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem