Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

„PIPKA23“ znovu zaútočila

BRNO: Sňatková podvodnice získala statisíce 

 Kriminalisté z obvodního oddělení Brno-střed vyřešili další případ „nezištné“ nabídky ke společnému životu. Má ji na svědomí 23letá žena, která se představuje jako Petra z Rajhradu. S muži komunikuje přes server www.stesti.cz. Štěstí ale rozhodně nemají muži, které zláká její nabídka ke společnému životu. Velmi obratně, většinou již při druhém setkání, přinutí muže, aby si vzali úvěr. V několika případech je dokonce obalamutila tvrzením, že je policistka, která má možnost odkoupit služební byt a potřebuje do týdne sehnat větší sumu peněz. Naposledy jejím báchorkám naletěl v srpnu 28letý muž z Hodonínska. Pod jejím dohledem si sjednal úvěr a předal jí finanční hotovost 195 000 korun. Z následné komunikace plné výmluv a osočování zanedlouho zjistil, že úvěr splácet nehodlá a své peníze už těžko uvidí. Nezbylo, než se obrátit na policisty. Těm netrvalo dlouho a zjistili, že popis jednání i popis podezřelé ženy přesně sedí na předchozí podvody. Z těch již byla obviněna právě 23letá žena, vystupující pod přezdívkou Pipka23.

V červnu tohoto roku pod stejnou přezdívkou a velmi podobným způsobem (tehdy se vydávala za strážníka Městské policie Brno) vylákala dalších 188 tisíc korun. Muž ve věku 28 let si počínal poněkud obezřetněji a částku chtěl předat jejímu nadřízenému na smluvený účel zakoupení bytu. Žena se mu pomoci lsti nerozpakovala peníze ukradnout. V jednom z předchozích případů dokonce po urgencích o vrácení částky neváhala spoluorganizovat loupežné přepadení nepohodlného věřitele.

 

Za trestné činy podvod, krádež, loupež jí hrozí až 10 let odnětí svobody. Přímá škoda, kterou v dosud evidovaných případech podvedeným mužům způsobila, dosahuje bezmála 900 tisíc korun, v součtu s úroky pak jistě přesáhne milionovou hranici. Kriminalisté žádají případné další poškozené, aby se obrátili se svým svědectvím na tel. Číslo 974 624 458. Záležitost mohou pochopitelně také ohlásit na jakémkoliv obvodním oddělení policie. Vzhledem k tomu, že žena ve svých podvodech pokračovala, byla vzata do vazby.

 

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK

 

Zvukový záznam: pipka_0111.mp3

 

Foto (z internetového profilu): pipka23.jpg

vytisknout  e-mailem