Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili a pak bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkohol za volant nepatří! 

Alkohol je velmi špatný rádce. Své o tom vědí dva muži, kteří během uplynulého víkendu notně popíjeli, poté usedli za volant a bourali.

V sobotu ráno krátce před pátou hodinou projížděl Šumicemi třicetiletý řidič vozidla značky Hyundai. Muž byl zřejmě hodně unavený a požitý alkohol udělal své. Tak se stalo, že při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky zřejmě usnul a vyjel vlevo mimo silnici na chodník. Poté narazil do zaparkovaného auta před rodinným domem. Přivolaní policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,91 promile alkoholu. K pití před jízdou se přiznal. Uvedl, že pil nejen pivo, ale i tvrdý alkohol. Řidič při nehodě utrpěl zranění, se kterým ho záchranáři převezli do Uherskohradišťské nemocnice. Nikdo jiný naštěstí zraněn nebyl. Policisté navíc zjistili, že muž provozuje vozidlo bez pojištění odpovědnosti za škodu. Kromě toho je na něm téměř tři roky propadlá technická kontrola a má nevyhovující pneumatiky. Řidič také na místě přiznal, že za jízdy nepoužil bezpečnostní pásy. Škoda, která při nehodě vznikla, je předběžně vyčíslena na sto padesát tisíc korun. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

V neděli ráno brázdil ulice v Uherském Hradišti pětatřicetiletý muž za volantem felicie. Při průjezdu levotočivé zatáčky směrem na Vésky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a vyjel vlevo mimo silnici. Tam narazil do oplocení budovy. Tento muž nadýchal 2,16 promile alkoholu. Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, neboť žádný nevlastní. Navíc užil vozidlo, aniž by o tom jeho vlastník věděl. Za jeho nezodpovědnou jízdou stojí padesátitisícová škoda.

Oba případy i nadále vyšetřují dopravní policisté. 

18. června 2018, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem