Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pila řidička i cyklistka

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Popily a pak havarovaly. 

Alkohol nepatří za volant a ani za řídítka. Opilý řidič či cyklista svou opileckou jízdou ohrožuje jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu.

V sobotu 10. března na popíjení alkoholu doplatila třiadvacetiletá řidička fabie, která v jednu hodinu ráno projížděla Šumicemi. Žena při odbočování na Uherský Brod nezvládla řízení a na mokré silnici dostala smyk. Následkem toho vyjela vlevo mimo silnici, kde po přejetí chodníku a trávníku narazila do rodinného domu. Aniž by zastavila a celou situaci začala řešit, vycouvala a pokračovala v jízdě směrem na Uherský Brod. Tím ale její cesta nebyla u konce. O několik minut později na další křižovatce při couvání narazila do plastových kontejnerů, kdy jeden z nich se převrhl na oplocení rodinného domu. Náraz nevydrželo jak oplocení, tak i vzrostlé keře za ním. Tím se opět řidička a odjela do místa svého trvalého bydliště, kde ji zanedlouho kontaktovali policisté. Dechová zkouška u ní vykázala hodnotu 2,68 promile alkoholu. Přiznala, že před jízdou vypila litr vína. Při její nebezpečné jízdě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Celková škoda, kterou napáchala, je předběžně odhadnuta na osmdesát tisíc korun. Nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona jí hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Další opilá žena brázdila silnice v Uherském Hradišti. Na rozdíl od předchozí řidičky neseděla za volantem, ale za řídítky. Třicetiletá cyklistka jela v neděli večer ulicí Větrná a hodlala odbočit do ulice Sadová. Vzhledem ke svému stavu odbočovací manévr nezvládla a z kola spadla. Přivolaní záchranáři ji převezli do Uherskohradišťské nemocnice. Policisté u ženy provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,73 promile alkoholu. I ona přiznala, že před jízdou popíjela alkohol. Navíc hlídka při šetření dopravní nehody zjistila, že cyklistka za snížené viditelnosti neužila žádné osvětlení. Nyní ji čeká řízení na odboru dopravy a pokuta od 25 – 50 tisíc korun. 

12. března 2018, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

havárie cyklistky

havárie cyklistky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem