Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pětičlenná skupinka napadla muže

KLADENSKO - Policisté výtržníky vypátrali během několika minut. 

Policisté oddělení hlídkové služby byli v rámci výkonu služby vysláni dne 21. října 2016 po dvacáté druhé hodině do Libušiny ulice v Kladně, kde mělo dojít k napadení muže pětičlennou skupinkou mladíků.

Po příjezdu na místo činu policisté získali od poškozené osoby informace k dané události a popis podezřelých pěti mladíků, kteří na třiceti devíti letého muže zaútočili fyzicky v době, kdy stál na autobusové zastávce.   Při útoku nedošlo k odcizení žádných věcí. Policejní hlídka vyjela provést prvotní šetření  po okolí v přilehlých ulicích.  V průběhu propátrávání policisté zahlédli pětičlennou skupinku mladíků na rozhraní ulic Libušina a Lidická. Policejní hlídka vyzvala mladíky k prokázání totožnosti, čímž bylo zjištěno, že se jedná o tři nezletilé chlapce, jednoho mladistvého a jednoho devatenáctiletého mladíka z Kladna a Chomutova. Po provedení prvotního šetření na místě se podezřelé osoby začaly mezi sebou dohadovat a jeden na druhého sváděl, kdo poškozeného muže fyzicky napadl a způsobil mu pohmoždění, které si vyžádalo lékařské ošetření v kladenské nemocnici.

Na místo zajištění podezřelých osob se dostavily další policejní hlídky a také rodiče všech výtržníků. Následně byli všichni podezřelí převezeni společně se zákonnými zástupci na policejní služebnu v Kladně Kročehlavy, kde byli vyzváni k podání vysvětlení svého protiprávního jednání. Dále policisté provedli u podezřelých pěti osob dechovou zkoušku na alkohol, která byla u všech s pozitivním výsledkem. Ve dvou případech byla naměřena hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu, nejvyšší hodnota byla 1,33 promile alkoholu v dechu.  U třech nezletilých osob byla naměřena hodnota 0,22,0,41, a 0,69 promile alkoholu v dechu.

Po provedení prvotních úkonů byla mladistvá a nezletilé osoby předány zpět rodičům.

Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu výtržnictví.   

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

PČR  Kladno

26. října 2016

vytisknout  e-mailem