Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž z Prahy, který v kempu Doksech děsil lidi, skončil ve vazbě

ČESKOLIPSKO - Soudce dnes poslal do vazby muže obviněného z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. 

O víkendu jsme veřejnost informovali o nepříjemném incidentu, který se odehrál v sobotu kolem půl desáté ráno v kempu Bílý kámen v Doksech. Pětadvacetiletý muž z Prahy tu nejprve obtěžoval hosty diskotéky a poté, co byl pracovníky bezpečnostní agentury vykázán, hrozil s nožem v ruce násilím nejprve jim a potom i ostatním návštěvníkům areálu. Přitom provolával Allahu Agbar, což v kontextu s nedávnými útoky v Evropě vyvolávalo mezi lidmi velmi negativní emoce.

Policisté, které sem svědci přivolali,  byli na místě do dvou minut , agresivního muže zadrželi a umístili do policejní cely. Jedná se o českého státního příslušníka, jehož otec je z Alžírska. V době zadržení měl v sobě 1,79 promile alkoholu a jeho orientační  test na drogy byl pozitivní na amfetamin a opiáty.

Vyšetřovatel mu včera předal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny nebezpečného vyhrožování a výtržnictví a potom, co ho vyslechl jako obviněného, podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Důvodem byla obava, že by ve své trestné činnosti pokračoval. Státní zástupce a dnes odpoledne také soudce tento ponět akceptovali a soudce ho dnes poslal do vyšetřovací vazby.

 

22. 8. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem