Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pětadvacetiletý muž přepadl benzinovou čerpací stanici

ROKYCANSKO - Byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupež. Kriminalisté podali státnímu zástupci i podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

Dne 20. prosince krátce před patnáctou hodinou jsme přijali oznámení o přepadení benzinové čerpací stanice. Neznámý pachatel přistoupil k ženě, která obsluhovala pokladnu, a s nožem v ruce po ní požadoval vydání peněz. Obsluha poté otevřela pokladnu, muž se zmocnil papírových bankovek v celkové hodnotě 16 tisíc korun a z prostor čerpací stanice utekl. Na místo činu byly ihned po přijetí oznámení operačním důstojníkem vyslány policejní hlídky obvodních oddělení, hlídka speciální pořádkové jednotky a také hlídka dálničního oddělení Svojkovice. Právě policisté dálničního oddělení podezřelou osobu tři minuty po přijetí oznámení zadrželi na hrázi rybníka v obci Mýto.
Případ i podezřelého si převzali rokycanští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a na případu dále intenzivně pracovali. Včera, dne 21. prosince 2023, v odpoledních hodinách zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

por. Dagmar Brožová
22. prosince 2023

vytisknout  e-mailem