Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pětadvacetiletá žena okradla několik žáků jedné základní školy na Benešovsku. Dopadena byla naštěstí hned druhý den po činu

BENEŠOVSKO – Jejího podezřelého chování si totiž všimlo několik dívek, které okamžitě upozornily jednoho z pedagogů. Ten dotyčné v jejím dalším jednání zabránil a okamžitě uvědomil policii. 

První případ krádeže oznámili žáci prostřednictvím svých učitelů počátkem března tohoto roku. Hned šest jich totiž během polední přestávky na oběd přišlo o některé své osobní věci, které měli uloženy ve svých taškách. Jednalo se vesměs o peněženky s hotovostí, různé průkazky, ale například také flash disk anebo sluchátka. Vše se naštěstí vyjasnilo už druhý den. Ukázalo se, že krádeže má na svědomí pětadvacetiletá žena, matka jednoho z žáků této školy. Ta využila chvíle, kdy byly děti ve školní jídelně, a své tašky nechaly odložené v určeném prostoru. Podruhé už ale naštěstí nic ukrást nestačila. Všimlo si jí totiž několik žákyň, které přivolaly jednoho z pedagogů. Ten jí v jejím dalším jednání zabránil a okamžitě uvědomil policii.

K činu se mladá žena následně doznala. Přestože způsobila škodu kolem dvou tisíc korun, hrozí jí za krádež trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři roky. Policisté totiž zjistili, že byla v posledních třech letech potrestána za jinou majetkovou trestnou činnost. V současné době čelí podezření z trestného činu krádeže a čeká na rozhodnutí soudu.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
23. března 2018

vytisknout  e-mailem