Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pěstovali marihuanu

Policisté je zadrželi 

     V obci Slavětín na Benešovsku bylo 24.února v dopoledních hodinách  rušno. Policejní zásahová jednotka zadržela v jednom místím objektu cizince, který zde ve velkém pěstoval marihuanu. Jeho společníka pak benešovští kriminalisté zadrželi  doma v nedaleké vesnici.  Policisté odhadují, že se v několika místnostech pěstírny může nacházet až dva tisíce rostlin konopí. Pro chemickou expertízu si pracovníci kriminalistického ústavu odebrali přímo na místě vzorky. Rostliny a technické vybavení pěstírny pak policisté zajistili. Na místě pracovali až do pozdních nočních hodin. 

    Zadržení muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za který jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.    

        Benešovští kriminalisté, jejich kolegové ze středočeského krajského ředitelství policie a policisté z Obvodního oddělení v Čechticích na případu pěstírny pracovali tři měsíce.  Podobných úspěšných akcí mají ale na kontě více. V minulosti  odhalili celkem  čtyři pěstírny marihuany.  

    

vytisknout  e-mailem