Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěstoval konopí

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění… 

Kriminalisté litoměřického toxi týmu v uplynulých dnech obvinili dvaatřicetiletého muže z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Obviněný od přesně nezjištěné doby, nejpozději od měsíce září 2017 do listopadu 2017, vypěstoval v malé obci na Roudnicku více než 50 rostlin rodu konopí. Rostliny pěstoval za pomoci elektrických výbojek, uhlíkových filtrů a chemických přípravků. U zajištěného konopí byl odbornou expertízou prokázán obsah THC látek. Roudničan se k činu doznal a uvedl, že rostliny údajně pěstoval pro svou potřebu. Pro pěstování konopí ve větším rozsahu mu podle trestního zákoníku hrozí až tříleté vězení.

Nakupovala bez placení

Roudničtí policisté sdělili podezření devětadvacetileté ženě z Ústecka pro trestný čin krádeže. Podezřelá od letních měsíců roku 2017 do poloviny února 2018 navštěvovala nákupní centra v Roudnici nad Labem a za vybrané zboží neplatila. Prostorem pokladem pravděpodobně nejméně v 6 případech pronesla zboží za více než 6 tisíc korun. V případě soudem uznané viny hrozí recidivistce trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců do tří let.

Vozidlo změnilo majitele

V polovině tohoto týdne přijali roudničtí policisté oznámení o krádeži osobního vozidla. Ke krádeži došlo v dopoledních hodinách v malé obci na Roudnicku, kdy majitel vozidla se od auta vzdálil a nechal jej nezajištěné a nastartované na ulici před domem. Nestřeženého okamžiku pravděpodobně využil neznámý lapka, který se vozidla zmocnil. Škoda je odhadnuta na více než 28 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 1. 3. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem