Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pes pokousal své majitele

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté museli psa zastřelit. 

Před několika týdny ukončili naši policisté prověřování ojedinělého případu, kdy pes pokousal své majitele. Zvíře museli policisté zastřelit.

K nešťastné události, při níž byl ohrožen život manželského páru, došlo v měsíci červnu na Uherskoostrožsku. Bylo pondělí krátce před jedenáctou hodinou večer, když se jednašedesátiletý muž vrátil domů ze sousedské návštěvy. Poté, co přišel na dvorek, zaútočil na něj jeho vlastní pes – stafordšírský teriér. Jakmile manželka uviděla co se děje, vyběhla za ním a snažila se psa od svého muže odehnat. Poté se rozzuřené zvíře vrhlo i na ni. Zatím, co pes oba manžele napadal, ženě se podařilo zavolat na tísňovou linku rychlé záchranné pomoci.

Jak záchranáři, tak i přivolaní uherskobrodští policisté se nemohli ke zraněným dostat. Agresivní pes neustále útočil na své oběti, které ležely v chodbě domu. Odchyt psa tak nebyl možný a vážnost situace nesnesla odkladu, protože lidé byli bezprostředně ohroženi na životě a zdraví. Proto jeden z policistů psa zastřelil.

Ihned poté vběhl lékař za zraněnými, aby jim poskytl ošetření. Manželé byli poté převezeni do Uherskohradišťské nemocnice. Utrpěli velmi vážná zranění zejména na hlavě a v obličeji.

Podobnou událost naši policisté řešili před šesti lety v areálu jedné firmy v Hluku. Tehdy tam rozzuřený hlídací německý ovčák pokousal dva zaměstnance. I v tomto případě musel být pes zastřelen.

11. října 2017, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem