Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

2. AKTUALIZACE - Personálu nemocnice vyhrožoval použitím zbraně

KLADNO - Po muži, který slovně vyhrožoval personálu nemocnice zbraní, pátrají desítky policistů. 

V souvislosti s případem, který se stal v kladenské nemocnici dne 22. listopadu 2022, byly na základě prvotních šetření zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z nebezpečného vyhrožování podle § 353 odst. 1, 2c) trestního zákoníku.

Při následném prověřování celé události došlo ke změně právní kvalifikace a dne 23. listopadu 2022 sdělili policisté 41letému muži, v rámci zkráceného přípravného trestního řízení, podezření pro trestný čin výtržnictví podle § 358 odst. 1, 2a) trestního zákoníku.

Po provedeném výslechu podezřelého muže předali policisté spisový materiál se zprávou o ukončeném zkráceném přípravném trestním řízení státnímu zástupci. Ten na základě těchto administrativních podkladů vypracoval návrh na potrestání a celý spisový materiál předložil soudci Okresního soudu v Kladně. Obviněnému bylo soudem uloženo zdržet se jakéhokoliv kontaktu se zdravotnickým personálem oblastní nemocnice Kladno a současně bylo nařízeno soudní jednání.

V případě uznání viny a odsouzení může být muž ohrožen až tříletou trestní sazbou.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
28. listopadu 2022

_________________________________________________________________________________________________________________

V případu muže, který měl v kladenské nemocnici vyhrožovat personálu nemocnice použitím zbraně, zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování dle § 353 odst. 1, 2c trestního zákona.

V době, kdy se 41letý muž sám přihlásil policistům MO Vinohrady u sebe žádnou zbraň neměl. Motivem jeho jednání měly být údajně dlouhodobější spory s personálem nemocnice.

Případ kriminalisté nadále prověřují, zajišťují záznamy z kamer, důkazní materiál a provádějí další potřebné úkony trestního řízení.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
23. listopadu 2022

_________________________________________________________________________________________________________________

V úterý, krátce po druhé hodině odpolední, přijali policisté na lince 158 oznámení z kladenské nemocnice o muži, který při návštěvě jednoho z tamních oddělení vyhrožoval personálu použitím zbraně a následně odešel. I přesto, že se jednalo o výhružky verbální, policisté je v žádném případě nepodceňují a jakékoliv podobné hrozby berou vážně.

Po zjištění důležitých informací tak začaly okamžitě po muži pátrat desítky policistů, a to jak prvosledové hlídky, tak i policisté z obvodních oddělení, či kriminalisté. S policisty spolupracovali také strážníci Městské policie.V souvislosti s pátráním a prověřováním jeho možného výskytu policisté na základě svědeckých výpovědí zjistili, že muž odpovídající popisu měl odjet vlakem z Kladna do Prahy. Do pátrání se tak zapojily i policejní hlídky z Prahy.

V současné době je již 41letý muž v moci policie. Na základě medializace se sám přihlásil kolem 18h policistům MO Vinohrady. Tam si jej převezmou kriminalisté z Kladna, kteří budou provádět potřebné úkony trestního řízení.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
22. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem