Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Personální změny k prvnímu květnu

Ve výběrových řízeních uspěli dosud pověření náměstci. 

Na pozici prvního náměstka policejního prezidenta byl na základě výsledku výběrového řízení k 1. květnu 2022 ustanoven brig. gen. Ing. Tomáš Lerch. Ke stejnému datu byl do funkce ustanoven také náměstek policejního prezidenta pro lidské zdroje, informační a komunikační technologie a inovace plk. JUDr. David Fulka, MBA.

Ve výběrovém řízení uspěl také plk. PhDr. Jaromír Bischof, kterého komise doporučila k ustanovení do funkce náměstka policejního prezidenta pro ekonomiku, přičemž k jeho samotnému ustanovení dojde až po ukončení nezbytného bezpečnostního řízení vedeného ze strany Národního bezpečnostního úřadu.

„Ustanovením náměstků policejního prezidenta do funkcí je zajištěna nezbytná kontinuita ve vedení našeho bezpečnostního sboru. Všem mým náměstkům tímto gratuluji a zároveň jim přeji mnoho sil do naší společné práce,“ uvedl u této příležitosti policejní prezident genmjr. Mgr. Martin Vondrášek.

Ke stejnému datu se ředitelem Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy stal plk. Mgr. Petr Matějček, který byl zastupováním na této funkci taktéž dosud pověřen. „Plukovník Matějček má s pražskou policií mnohaleté  zkušenosti, v posledních letech také z pozice náměstka krajského ředitele pro vnější službu,  těší se důvěře a respektu podřízených, což je pro řízení krajského policejního ředitelství nezbytné,“ doplnil policejní prezident.

První květen tohoto roku je také dnem, ke kterému byl na pozici ředitele Pyrotechnické služby Policie České republiky ustanoven plk. Ing. Karel Čadil, který u útvaru dosud zastával funkci náměstka ředitele. U Pyrotechnické služby Policie České republiky má bohaté praktické zkušenosti, které nasbíral také v rámci své dlouhodobé znalecké činnosti.

Stejně tak Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy má tímto dnem nového ředitele, kterým se stal plk. Mgr. Jiří Fejfar, který byl dosud ředitelem vzdělávacího zařízení v Pardubicích a má za sebou také dřívější několikaletou praxi u středočeské policie.

2. května 2022
pplk. Mgr. Jozef Bocán
tiskový mluvčí policejního prezidenta

vytisknout  e-mailem