Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pepřový sprej namísto dohodnutého sexu

CHOMUTOVSKO - Navíc muže připravila téměř o čtyři tisíce; Pervitin za stravenky; Odcizil dětské kolo. 

Zásah pepřovým sprejem místo očekávaného sexu dostal poškozený 59letý muž z Chomutova. Tento týden v úterý se měl v jedné z jirkovských ulic dohodnout s náhodnou ženou na poskytnutí sexuálních služeb. Podle dosavadních zjištění ji pozval k sobě do zahradní chatky. Tam dle původní dohody mezi nimi mělo dojít k sexu za úplatu. Namísto toho však 37letá Chomutovanka měla muži do obličeje nastříkat pepřový sprej a poté mu odcizit téměř čtyři tisíce korun v hotovosti. Při následném útěku z chatky zadrželi ženu svědci, kteří ji krátce pronásledovali a poté ji předali přivolané policii. Dotyčná byla zadržena a vyšetřovatel jí již sdělil obvinění pro trestný čin loupeže, za který si v případě prokázání její viny u soudu může vyslechnout až desetiletý trest odnětí svobody. Další vyšetřování případu probíhá na svobodě.

 

Pervitin za stravenky
Kriminalisté zahájili trestní stíhání 38leté ženy z Chomutova pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněná měla v několika případech prodat pervitin 25letému muži z Chomutovska. Dle výpovědi muže mu jednou pervitin prodala dokonce za stravenky. Žena si obvinění převzala ve věznici, kde od dubna vykonává trest odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost. Ve věznici by měla dle rozsudku strávit 22 měsíců, ale je možné, že díky nynějšímu trestnímu stíhání se její pobyt za mřížemi ještě protáhne. V případě uznání viny soudem jí totiž může být uložen až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Odcizil dětské kolo
Policisté jirkovského obvodního oddělení zjistili, kdo má mít na svědomí krádež dětského horského kola ze začátku srpna v Jirkově. Podezřelým je 33letý muž z Jirkova, kterého policisté dobře znají. Již v minulosti se dopouštěl trestné činnosti, a to převážně majetkového charakteru. Nyní mu sdělili podezření z trestného činu krádeže. Té se měl dopustit tím, že se v pozdních večerních hodinách vloupal nejprve do panelového domu a následně na balkon v mezipatře tohoto domu a odcizil odtud právě zmíněné dětské kolo. Podezřelý se při výslechu ke krádeži kola přiznal. Ve věci je nadále vedeno zkrácené přípravné řízení a muži za jeho jednání hrozí až dvouleté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence Chomutov
23. srpna 2019

vytisknout  e-mailem