Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze vzal hlídač

TEPLICKO - Místo aby střežil, tak kradl; Ukradený mobil vrátil a další zprávy. 

Peníze ukradl hlídač

     V polovině března se na policii obrátil zástupce firmy z Teplicka, kterému se někdo vloupal do kanceláře a odcizil firemní peníze. Už z prvotního šetření vyplývalo, že pachatel prostředí firmy zřejmě znal, a tak se policisté zaměřili na zaměstnance. Ukázalo se, že se do kanceláře vloupal 57letý hlídač, který měl objekt střežit. Muž, který si odnesl téměř devadesát tisíc korun, se u výslechu ke krádeži přiznal a uvedl, že peníze utratil za jídlo a pití. S ohledem na výši způsobené škody hrozí muži obviněnému z krádeže až pětiletý trest odnětí svobody.

Ukradený mobil vrátil

     Až dva roky vězení hrozí 20letému muži, který okradl o rok mladšího poškozeného o mobilní telefon. Minulý týden požádal v Krupce mladíka, aby mu řekl, kolik je hodin, když oslovený vytáhl z kapsy svůj mobilní telefon, pachatel mu ho vytrhl z ruky. Okradený ho prosil o vrácení telefonu s tím, že patří jeho přítelkyni a pachatel měl tolik drzosti, že mu řekl, aby ho za ní dovedl. Když slečně okradený řekl, že mu odcizili telefon, nezaváhala a zavolala policii, a když se to pachatel dozvěděl, okamžitě mobil vrátil a z místa odešel. Policisté ale jeho totožnost zjistili a včera mu sdělili podezření z přečinu krádeže.

Podvedl zaměstnavatele

     Z přečinu podvodu se bude před soudem zodpovídat 39letý muž, který zneužil postavení v práci a okradl svého zaměstnavatele. Řidič kamionu nejméně ve dvou případech odebral na benzínové čerpací stanici motorovou naftu na jméno poškozené společnosti, přičemž část pohonných hmot natankoval do nádrže firemního auta a zbytek do kanystrů. Tuto naftu pak použil pro svou potřebu, zaměstnavateli způsobil škodu přes sedm tisíc korun, podvodníkovi hrozí v případě uznání viny až dva roky za mřížemi.

Hladový zloděj

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl do suterénu panelového domu. Následně se vloupal do sklepní kóje, ze které si odnesl čtyřicet sklenic s různými kompoty, celkovou škodu oznamovatelka vyčíslila na devět set korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání hrozí hladovému zloději až tříletý trest odnětí svobody.

29. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem