Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Peníze si vzal, ale pergolu nepostavil

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu zpronevěry.
 
Obviněný muž se měl ve druhé polovině března letošního roku domluvit s třiašedesátiletým mužem ze Sokolovska na zhotovení zahradní pergoly. Obviněný měl vystupovat pod smyšleným jménem a po uzavření písemné smlouvy měl po třiašedesátiletém muži požadovat, aby mu na bankovní účet zaslal finanční prostředky, za které měl koupit potřebný materiál. Muž tak měl učinit a peníze mu na účet skutečně poslat. Obviněný ale poté žádný stavební materiál nedodal a se stavbou zahradní pergoly nikdy nezačal. Finanční prostředky si měl nechat pro svou potřebu. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 12 tisíc korun.
 
Tohoto jednání se navíc šestačtyřicetiletý muž nedopustil poprvé. V dubnu letošního roku mu policisté z obvodního oddělení Bečov nad Teplou sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Muž se měl totiž v lednu domluvit na rekonstrukci koupelny, převzít hotovost na nákup materiálu, ale s domluvenou rekonstrukcí vůbec nezačal a peníze si měl nechat pro svou potřebu.
 
Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva
30. 6. 2020

vytisknout  e-mailem