Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Peněženka nalezena!

HRADECKO - Poděkování patří poctivému nálezci. 

Policisté na Obvodním oddělení Hradec Králové přijali v úterý dopoledne od 38leté ženy oznámení o odcizení peněženky. Žena měla naposledy peněženku v lékárně na Moravském předměstí v Hradci Králové, kdy z ní platila za nákup léků. Pravděpodobně cestou k vozidlu ji z tašky vypadla. Během několika minut ji však musel někdo vzít, protože když se vracela, již ji nenašla. V peněžence kromě finanční hotovosti měla i platební kartu, osobní doklady, kartičku pojištěnce i doklady od vozidla. Vše v hodnotě 1.400 korun.
Policisté věc zaevidovali a zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné opatření platebního prostředku, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
V odpoledních hodinách se však na policejní služebnu opět žena dostavila se zprávou, že se peněženka našla a byla ji vrácena bez poškození a se všemi věcmi, včetně peněz, které v ní byly. Shodou okolností okolo lékárny procházel muž, který si všiml ležící peněženky a odnesl ji domů. Tam ji prohledal a z občanského průkazu zjistil, kde poškozená bydlí a zavolal na obecní úřad, který ženu následně zkontaktoval.

Díky všem poctivým nálezcům!

por. Iva Kormošová
25.1.2017, 11.30

vytisknout  e-mailem