Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Péjáci“ zachránili lidský život pomocí defibrilátoru

Policisté náhodou projížděli kolem dopravní nehody, jednomu z účastníků pak zachránili život. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si krátce po jedné hodině ranní na křižovatce ulic Jana Želivského a Koněvova všimli dvou havarovaných vozidel. V tu chvíli k hlídce přiběhl muž, který sdělil, že řidič vozidla taxi narazil do stojícího vozu značky BMW a pokračoval dál v jízdě až na chodník, kde naboural do sloupu veřejného osvětlení. Podle jeho slov se řidič nehýbal, nereagoval a nevykazoval žádné známky života. Hlídka u taxikáře proto okamžitě provedla kontrolu životních funkcí, kterou zjistila, že muž nedýchá a dokonce mu nenahmatala ani tep.
 
Policisté proto sedmašedesátiletého řidiče vytáhli z jeho Superbu a zahájili u něj resuscitaci. Nejprve prováděli klasickou srdeční masáž, a poté k jeho záchraně použili i defibrilátor. S oživováním pokračovali až do příjezdu záchranářů, kteří ocenili profesionální zákroku policistů a taxikáře se zajištěnými životními funkcemi převezli do nejbližší nemocnice.
 
Další policejní hlídky zjistily důležité informace od svědků nehody a celou událostí se nyní zabývají policisté z oddělení dopravních nehod.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 5. 12. 2014

vytisknout  e-mailem