Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pátrání po zlodějích v chatových oblastech

Policisté Školního policejního střediska v Domažlicích se zúčastnili pátrací akce v chatových oblastech. 

Dne 27. 1. 2010 se policisté Školního policejního střediska v Domažlicích zúčastnili pátrací akce v chatových oblastech se zaměřením zejména na prevenci majetkové trestné činnosti v souvislosti s krádežemi vloupáním do rekreačních chat v Rokycanském regionu.
                Tato preventivě policejní akce byla naplánována předem, a tak bylo jistě jen dílem náhody, že se právě v době jejího uskutečnění prakticky nad celou Českou republikou rozhostily vpravdě arktické mrazy, když rtuť teploměru v době jejího konání klesala až hluboko pod dvacet stupňů pod nulou. Možná, že panoval ten úplně nejmrazivější den celé letošní zimy. Ani tato skutečnost však nemohlo její uskutečnění, a především nadšení a elán jejích účastníků, žádným způsobem nijak závažně narušit.
               
P1.JPGP1.JPG
Služební den pátrací akce začal pro všechny účastníky již velmi časně ráno, kdy v prostorách Školního policejního střediska v Domažlicích proběhlo úvodní rozdělení jejích účastníků do služebních vozidel, kterými se všichni tito přesunuli do prostor Ředitelství územního odboru policie v Rokycanech. Zde potom proběhlo další rozdělení všech zde přítomných policistů, a to do celkem čtyř skupin, které se rozdělily po jednotlivých obvodních odděleních při Územní oblasti vnější služby policie v Rokycanech. Naše skupina, která čítala celkem osm policistů, byla tak vyslána na Obvodní oddělení Zbiroh.  
               
P2.JPGP2.JPG
Po příjezdu na místo a po nezbytném seznámení se s konkrétními cíly naší práce, a tedy skutečnými chatovými koloniemi, které jsme měli následně fyzicky kontrolovat, jsme se dvěma místními kolegy, kteří se nás velice ochotně ujali, velmi příjemným a usměvavým psovodem z Rokycan, a jeho čtyřnohým kamarádem se jménem Kris, vydali do samotného terénu.
                Již u první kontrolované chatové kolonie jsme však poznali, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Už samotné příjezdové cesty k chatovým koloniím byly totiž vzhledem k panujícímu počasí jen velmi těžko služebním vozidlem sjízdné, a po vystoupení z vozidla, když jsme vstoupili na místa mimo cest, byly tyto pokryty často i více než třiceti centimetrovou vrstvou velmi namrzlého sněhu.
               
P3.JPGP3.JPG
Přes tyto počáteční obtíže, a také panující opravdu velmi třeskutý mráz, když na teploměrech kontrolovaných rekreačních chat byla zaznamenána i teplota - 22 stupňů Celsia, panovala v našem kolektivu poměrně velmi veselá nálada, o kterou se starali svým dílem všichni její členové, když postupně více či méně zapadali do hlubokého sněhu, a především čtyřnohý kamarád Rokycanského psovoda Kris, který s neuvěřitelnou lehkostí hlubokým sněhem pobíhal mezi námi všemi a neustále od všech svým kouzelným psím pohledem vyžadoval něco dobrého.
                V polední době, a tedy čase oběda, pak přišlo další velké zpestření naší akce, když kolegové z Rokycanska rozdělali na
P4.JPGP4.JPG
bezpečném místě oheň, a tak i přes všude okolo panující zimu, vykouzlili hřejivou atmosféru táboráku, když se jali opékat vše možné, především přinesené vuřty, které jsme voňavé a teplé s chutí všichni snědli.
                Když jsme se pak na závěr v pozdních odpoledních hodinách na odvodním oddělení ve Zbirohu opět všichni loučili s tím, že už musíme jet zase zpět domů, abychom vše včas a řádně stihnuli, tak jsme byli plni dobrého pocitu z pracovně, a přesto velmi příjemně, stráveného dne. Zvládli jsme zkontrolovat celkem sedm větších chatových kolonií, ve kterých jsme potkávali jen samé velmi příjemné a spokojené místní majitele rekreačních chat, kteří nám nepokrytě vyjadřovali svou podporu a svůj vděk za to, že se na ně, a především ochranu jejich majetku nezapomíná.
P5.JPGP5.JPG
A zloději v těchto    třeskutých mrazech neměli zájem o vloupání do chat, byli zřejmě schovaní někde v teple.
 
kpt. Bc. Jiří Svoboda

 

vytisknout  e-mailem