Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátrání po pohřešovaném muži

KRAJ VYSOČINA: Policisté se obracejí s žádostí o spolupráci na širokou veřejnost  

Kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešovaném muži.

Dvaasedmdesátiletého muže viděli jeho blízcí příbuzní naposledy v pondělí 1. srpna v místě jeho trvalého bydliště v Třebíči, odkud odešel a poté již o sobě nepodal žádnou zprávu. Příbuzní nejprve pátrali po muži sami, když ale vyčerpali všechny svoje možnosti, obrátili se s žádostí o pomoc na policii.

Pohřešovaný muž je vysoký přibližně 175 centimetrů, střední postavy. Má bílošedé krátké rovné vlasy, které nosí česané dozadu, a modré oči. Na sobě měl muž naposledy oblečené modré rifle, kostkovanou košili béžovo hnědé barvy s drobnými kostičkami, vojenský opasek na dva trny v kovové sponě a obuté měl černobílé sportovní textilní sandály značky Deichmann. U sebe měl dioptrické brýle v kombinaci nahoře tmavé a dole světlé, které ale obvykle nenosí. Muž lehce napadá na levou nohu a chodí takzvanou kolébavou chůzí. Špatně se orientuje v neznámém prostředí, není příliš komunikativní.

Oznámení o pohřešování muže přijali policisté ve středu 3. srpna. Zjistili všechny důležité dostupné informace a ihned začali po muži pátrat. Po pohřešovaném vyhlásili celostátní pátrání. Informace o pohřešování s popisem muže byla předána všem policejním hlídkám. Policisté prověřili zdravotnická zařízení. Na základě šetření zjistili, že muž se v úterý 2. srpna nacházel v dopoledních hodinách v Jihlavě. Policisté proto po muži začali pátrat také v krajském městě. Prověřili prostředky městské hromadné dopravy, autobusová i vlaková nádraží, obchodní domy a centra, muže hledali také na trase z Jihlavy do Třebíče a pátrali po něm i na dalších místech a lokalitách, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet nebo pohybovat.

Je možné, že z Jihlavy mohl pohřešovaný muž odejít pěšky a zvolit si i trasu mimo pozemní komunikace, jako lesní a obtížněji schůdnější terén. Vyloučit nelze ani, že by mohl muž nastoupit do některého z dopravních prostředků a vystoupit na náhodném místě.

Do současné doby se pohřešovaného muže nalézt nepodařilo, policisté v pátrání pokračují.

Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaný muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158.

Další informace naleznete na níže uvedeném odkazu. Pokud je odkaz neaktivní, byla již pohřešovaná osoba vypátrána. http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=11410803161610

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

5. srpna 2016

vytisknout  e-mailem