Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátrání po pohřešovaném muži

JIHLAVSKO: Muž může být ozbrojen, nesnažte se ho sami zadržet 

Kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešovaném mladém muži z Jihlavy. Muž trpí duševní chorobou. Na základě operativního šetření bylo zjištěno, že by mohl být ozbrojen střelnou zbraní. Muže se nesnažte sami zadržet, ale volejte linku 158.

Dvacetiletý muž byl naposledy viděn v neděli 8. října svým blízkým příbuzným v místě bydliště na ulici Na Dolech, odkud kolem poledne odešel. Byl ve špatném psychickém stavu a vzniklo podezření, že by si mohl chtít ublížit. Blízcí příbuzní se proto s žádostí o pomoc obrátili na policii a policisté po pohřešovaném začali okamžitě pátrat.  

Pohřešovaný muž je vysoký přibližně 180 centimetrů, silnější postavy. Má tmavě hnědé vlasy ostříhané nakrátko a hnědé oči. Na sobě měl naposledy oblečenou šedou mikinu s kapucí, černé šusťákové kalhoty a šedočerné tenisky. Pohřešovaný muž se pohybuje kolébavou chůzí a při kontaktu s cizími lidmi se spíše vyhýbá očnímu kontaktu a bradu sklání k hrudníku.

Policisté ihned po přijetí oznámení o pohřešování muže zjistili všechny důležité dostupné informace a okamžitě po něm začali v Jihlavě a jejím okolí pátrat. Informace o pohřešování s popisem mladého muže byla předána všem policejním hlídkám. Policisté prověřili lokalitu místa jeho bydliště, zdravotnická zařízení, další příbuzné i známé muže a pátrali po něm i na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet. Do současné doby se pohřešovaného muže nalézt nepodařilo. Na základě šetření získali policisté poznatek, že by se mohl nacházet v lokalitě místní části Hruškové Dvory, kde v současné době probíhá pátrací akce, do které je nasazen větší počet policistů, včetně policejních psovodů.

Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaný mladý muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Zároveň bychom chtěli občany upozornit, aby se vzhledem k tomu, že by mohl být pohřešovaný muž ozbrojen střelnou zbraní, nepokoušeli muže sami zadržet.

Další informace naleznete na níže uvedeném odkazu. Pokud je odkaz neaktivní, byla již osoba vypátrána.

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=3161009171607

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

9. října 2017

vytisknout  e-mailem