Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po podezřelém z podvodu - aktualizace

Kriminalisté pátrají po muži, který je podezřelý z podvodného prodeje vstupenek na koncerty. 

Pražští kriminalisté pátrají po pětadvacetiletém muži, který je podezřelý z podvodného prodeje vstupenek na různé koncerty. Muž měl na přelomu roku 2020 podvodným způsobem vylákat finanční prostředky od poškozených, kterým skrze internet a aplikaci Whatsapp nabízel ke koupi vstupenky na různé koncerty a hudební festivaly. Podezřelý navázal s poškozenými kontakt a tvrdil, že má poptávané lístky k prodeji, či sám na internetu aktivně vstupenky nabízel. Následně požadoval platbu předem na účet, přičemž po obdržení platby přestal s poškozenými komunikovat a lístky jim nedodal. Tímto způsobem vylákal minimálně od 12 poškozených finanční prostředky ve výši přes 40 tisíc korun.  

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Jelikož se muž vyhýbá trestnímu řízení a pravděpodobně dál páchá trestnou činnost, bylo po něm vyhlášeno pátrání. V případě, že muže někdo viděl nebo ví, kde se skrývá, ať se ozve na linku 158.

kpt. Jan Daněk – 30. 3. 2020

Aktualizace: V rámci prověřování případu kriminalisté zjistili, že se dotyčný nově dopouští podvodného protiprávního jednání v podobě nabídky zdravotnického materiálu prostřednictvím známého internetového portálu zabývající se nákupem a prodejem zboží. Konkrétně nabízí zdravotní roušky 3M 9332+ a respirátory řady FFP3. Poté co zájemce o sortiment zašle platbu předem, přestane s ním P. M. komunikovat, peníze nevrátí a objednané zboží nedodá. Zatím bylo zjištěno šest těchto případů, čímž se obohatil na úkor poškozených o částku přesahující třináct tisíc korun. Poslední zaznamenaný případ je z neděle 19. dubna, kdy si chtěl zákazník tímto způsobem objednat ochranné pomůcky za šest tisíc korun. Po vzájemné komunikaci si však celý obchod rozmyslel a to i přesto, že byl ujišťován, že se o podvod rozhodně nejedná.

Pokud máte informace, které by vedly k vypátrání jmenovaného, zejména k jeho současnému bydlišti či místě výskytu, kontaktujte linku tísňového volání 158. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 23. dubna 2020

vytisknout  e-mailem