Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátrání po pachatelích – výzva policie

NOVOJIČÍNSKO - události 

Příborští policisté pátrají po dosud neznámém výtržníkovi, který v době od 16:00 hodin dne 17.1.2018 do 5:00 hodin dne 18.1.2018 na odstavné ploše u hotelu U Nádraží pomocí kovového odpadkového koše rozbil skleněnou výplň předních dveří na zde zaparkovaném autobusu. Vzniklým otvorem poté vnikl dovnitř, kde však nalezl pouze prázdnou pokladnu. Poté se ještě pokusil stejným způsobem vloupat do dalšího autobusu, který stál opodál. Zde se mu však nepodařilo překonat skleněnou výplň dveří, která poškozená zůstala v rámu. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Dosud neznámý pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže a trestného činu poškození cizí věci, za které mu v případě dopadení hrozí až dva roky za mřížemi.

Nejedná se o jediný trestný čin, ke kterému od středečního odpoledne do čtvrtečního rána v Příboře došlo. Přibližně o čtyři sta metrů dál od výše uvedeného případu, a to na ulici Jičínská, rozbil dosud neznámý pachatel skleněnou výplň výlohy prodejny Alpitrek s outdoorovým vybavením, ze které si následně odnesl vystavené zimní oblečení v hodnotě téměř devět tisíc korun.

Policie v této souvislosti žádá občany, kteří by mohli k těmto případům poskytnout jakékoliv informace, aby zavolali na telefonní číslo 556 722 218 či kontaktovali bezplatnou linku 158.


Nový Jičín 19.1.2018

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem