Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po houbaři dopadlo dobře

Prachatice – Vojslavice – Senior se vydal do známého lesa, k vozidlu však cestu zpět už nenašel. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Včera okolo osmnácté hodiny oznámila jedna žena na tísňovou linku, že postrádá známého 82letého seniora, se kterým se společně s několika známými vydali po čtrnácté hodině do lesa u obce Šumavské Hoštice, část Vojslavice, na houby. V lese, kam chodívají pravidelně, se při sbírání rozdělili. Kolem patnácté hodiny se měli všichni sejít u auta, kam však senior nedorazil. Snažili se seniora najít, což se jí ale nepodařilo, proto požádali o pomoc Policii České republiky. Do pátrací akce se ihned zapojilo několik policistů z Obvodního oddělení Prachatice, Vimperk a Horní Vltavice a policejní psovod, dále hasiči Hasičského záchranného sboru Vimperk a dobrovolní hasiči z Lažiště. Připraven vzlétnout do akce byl také vrtulník. Seniora se po devatenácté hodině nakonec podařilo v pořádku nelézt v místě jeho trvalého bydliště v Prachaticích. O tom, jak se domů dostal, nebyl schopen přesně uvést. Pátrací akce tak mohla být odvolána.

Policisté opět nabádají osoby, které se do lesa vydají, aby si s sebou vzaly mobilní telefon, popřípadě byly stále poblíž tomu, kdo ho u sebe má. V případě nesnází, pak mohou díky komunikaci se záchranáři či lokalizaci mobilního telefonu, být rychleji vypátráni. V případě zraněných pohřešovaných může hrát roli každá minuta.         

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

11. července 2018  

vytisknout  e-mailem