Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátráme po účastníku dopravní nehody

Tábor – Střet nákladního vozidla a dodávky u Veselí nad Lužnicí. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Táborští dopravní policisté žádají média a potažmo širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření dopravní nehody, která se stala krátce po poledni středy dne 25. února 2015 na hlavním silničním tahu I/3 jižně od města Veselí nad Lužnicí. Došlo zde ke střetu nákladní dodávky tovární značky Ford Tranzit červené barvy s nákladním vozidlem tovární značky Scania s přívěsem. Řidič fordu však před příjezdem policie z místa nehody utekl, údajně směrem do přilehlých polí.
Jednalo se o muže ve věku 40 – 45 let, štíhlé, asi 180 cm vysoké postavy, krátkých, hnědých vlasů. Byl neoholen – tzv. několikadenní strniště. Oblečen byl do šedé pracovní bundy a šedých kalhot. Obut byl rovněž do šedých, pracovních bot. Při nehodě zřejmě utrpěl lehké poranění dolních končetin a při chůzi tak mohl kulhat. Policisté následně okolí místa nehody prohledali, a to včetně nasazení služebních psů. Řidiče fordu však nenašli. Dle zjištěných poznatků se mohl vrátit zpět k silnici a nechat se odvézt pryč některým z projíždějících vozidel.
Vyzýváme tímto uvedeného řidiče nákladní dodávky tovární značky Ford Tranzit, aby se spojil s táborskými dopravními policisty a podal k nehodě vysvětlení. Učinit tak může na jejich služebně v budově Územního odboru PČR Tábor na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře, a to nejlépe po předchozí domluvě na telefonním čísle 974 238 250.
Zároveň vyzýváme řidiče, kteří uvedeného dne, tedy středy 25. února 2015, v době okolo půl jedné hodiny po polední po hlavním silničním tahu I/3 jižně od Veselí nad Lužnicí, případně odbočkách na Trhové Sviny či Lomnici nad Lužnicí projížděli a mohli si uvedeného muže všimnout, zejména pak řidiče, který mohl tohoto muže kterýmkoliv směrem, nejspíše však ve směru na České Budějovice, odvézt, aby své informace předali policistům na výše uvedených kontaktech, případně lince číslo 158. Děkujeme.  
  
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
1. března 2015  

vytisknout  e-mailem