Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátráme po pachateli vloupání do prodejny

LIBEREC - Uplynulý pátek 5. ledna 2018 navštívil prodejnu se zahradní technikou v ul. Dr. M. Horákové neznámý návštěvník. Způsobil škodu za téměř 80 tisíc korun. 

Na konci uplynulého pracovního týdne, v pátek 5. ledna 2018, čekalo na majitele prodejny se zahradní technikou v Liberci, ul. Dr. M. Horákové v ranních hodinách nemilé překvapení. Po příchodu k prodejně zjistil, že někdo ze zákazníků si k výběru zboží v prodejně vybral zvláštní dobu. U prodejny byly poškozené prosklené vstupní dveře a uvnitř prodejny následně chybělo některé vystavené zboží.

Neznámý návštěvník si odnesl celkem tři akumulátorové pily značky Husqvarna - model 120l, dále 436LI a T536LIXP a jeden akumulátorový plotořez značky Husqvarna  115IHD.

Celkově tak majiteli prodejny vznikla škoda ve výši téměř 80 tisíc korun.

Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu "krádeže" a "poškození cizí věci" a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní pátrají. Nyní budou vyhodnocovat zajištěné stopy, prověřovat místa možného prodeje odcizených věcí a prověřovat všechny získané poznatky. V případě, že se jim podaří zjistit, kdo byl nočním zákazníkem, hrozí mu s ohledem na způsobenou škodu až pětiletý trest odnětí svobody. 

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o pomoc i na veřejnost. Policisté zjistili, že ke krádeži muselo dojít v době od 03,00 do 07,40 hodin dne 5.1.2018. Pokud si někdo z občanů v tuto inkriminovanou dobu všiml poblíž prodejny pohybu podezřelých osob,  je možné informace předat policistům  prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158  nebo přímo na  obvodní oddělení Liberec - Vesec tel. čísle: 974 467 300.


8. 1. 2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem