Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po osádce vozidla

Při opravě defektu kola, mu podezřelý z vozidla odcizil příruční tašku. Poškozený si toho všiml a při snaze zloděje zastavit, naskočil na kapotu vozu, do kterého stihl zloděj nastoupit. Na ní se vezl několik metrů, kdy ho nebezpečnou jízdou z ní řidič odhodil před právě projíždějící vozidlo, které naštěstí stihlo zastavit. Pomůžete nám s pátráním po osádce a vozidle, které ihned po činu odjelo z Prahy? 

Jednasedmdesátiletý muž v sobotu prodával na trzích v Praze 9, když se i s výdělkem z nich vracel domů, během cesty zjistil, že má defekt kola u svého vozidla. Proto ve Skorkovské ulici zastavil, aby si kolo vyměnil. V momentě, kdy řidič opravoval defekt, vnikl mu do vozidla dosud neznámý muž a odcizil mu z něj příruční tašku.

Poškozený si toho všiml a při snaze zabránit úprku zloděje, naskočil na kapotu vozidla, do kterého mezitím stihl nastoupit podezřelý, na kterého v něm čekala osádka vozu. To je ovšem od újezdu neodradilo a na kapotě poškozeného vezli několik metrů, kdy kličkováním mezi vozidly byl poškozený odhozen z kapoty, před právě přijíždějící vozidlo v protisměru, které naštěstí stačilo zastavit. Podezřelí z místa ujeli pryč z Prahy a zraněného muže na místě nechali. Poškozený utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice.

Kriminalisté s policisty začali případ ihned vyšetřovat a pátrat po podezřelých. Podle všeho se jedná o cizince a s největší pravděpodobností si poškozeného vytipovali již na trzích a následně ho sledovali několik kilometrů a čekali, než s vozidlem zastaví a opraví defekt. Dále kriminalisté šetřením zjistili,  že se muži v Praze pohybovali od čtvrtka 18. srpna do soboty 20. srpna a je tedy předpoklad, že bydleli v hotelu, penzionu nebo jiném ubytovacím zařízení v Praze či okolí. Proto prosíme především recepční a všechny jiné svědky, jestli muže nebo vozidlo značky Toyota Avensis, bílé barvy, MPZ KA 5467 BE viděli, ať kontaktují tísňovou linku 158. S prosbou se obracíme i na obsluhu čerpacích stanic, kde muži během pobytu v metropoli mohli tankovat.

Celý případ kriminalisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a těžké ublížení na zdraví, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 26. 8. 2022

Odkazy do noveho okna

pátráme

pátráme 

Detailní náhled

pátráme

pátráme 

Detailní náhled

pátráme

pátráme 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem