Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po násilníkovi - Aktualizace

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pátrají po muži, který se pokusil znásilnit dvě dívky. 

První případ se stal ve středu 9. října patnáct minut před třetí hodinou odpoledne v Praze 10 v ulici U Hostivařského nádraží. K ženě zde ze zadu přistoupil zatím neznámý pachatel a pokusil se jí znásilnit. To se mu však nepodařilo, jelikož se žena bránila a také byl vyrušen náhodným svědkem, který projížděl okolo.
 
Druhý případ se stal ve čtvrtek 17. října v půl čtvrté odpoledne v ulici Kozmíkova, což je nedaleko od místa první události. Opět neznámý pachatel zde přistoupil k dívce, která právě odemykala dveře od domu, a fyzicky ji atakoval se sexuálním podtextem. Dívka se muži aktivně bránila, čehož se agresor zaleknul a z místa utekl.
 
Kriminalisté nyní případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů znásilnění, omezování osobní svobody a výtržnictví. Zároveň se domnívají, že má oba případy na svědomí stejný pachatel, protože si mimo jiné vybral podobné typy dívek menšího vzrůstu, aby měl jistotu fyzické převahy.
 
Popis násilníka: Muž ve věku mezi 25 až 35 let, vysoký 170 až 175 centimetrů, hubenější atletické postavy. V době útoků měl na sobě modré jeansy, zeleno-fialovou mikinu, která byla sepraná až do šeda a kolem krku černobílý šátek tzv. palestinu. Na nohou měl těžší černé boty a na zádech batoh z osmdesátých let. Při přepadení mluvil česky bez přízvuku.
 
V případě, že můžete poskytnout informace k osobě pachatele nebo jste byli svědkem útoků, prosím kontaktujte linku 158.   
 
por. Bc. Jan Daněk – 21. 10. 2013

 

AKTUALIZACE: Kriminalisté na základě výpovědí svědků sestavili identikity podezřelého. Ač oba vypadají rozdílně, u obou se poškozené shodly na základních částech obličeje jako je tvar, nos a ústa. Z výpovědí svědků také vyplynulo, že je podezřelý atleticky zdatný a to podle způsobu běhu.

por. Bc. Jan Daněk - 11. 11. 2013

Odkazy do noveho okna

Identikit1

Identikit1 

Detailní náhled

Identikit2

Identikit2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem