Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátráme po mužích, kteří ukradli peníze na Slovensku

ZLÍNSKO: Hledáme také jejich dopravní prostředky. 

V pondělí v ranních hodinách tři neznámí muži ukradli z peněžního ústavu příhraniční obce sousedního státu asi 34 000 EUR. Protože jsme získali informace o tom, že unikají směrem ke státním hranicím, začali jsme po nich od deváté hodiny ráno v blízkosti státních hranic pátrat. Jeden z policistů zahlédl tři muže u obce Rokytnice na Slavičínsku. Muži však nedbali výzvy k zastavení a nezastavil je ani varovný výstřel. Utekli směrem do lesa.

Po lupičích pátralo v rojnicích až do nočních hodin asi 160 policistů Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. V pátrání jim pomáhaly dva policejní vrtulníky vybavené termovizí. V akci byli také policejní psi a koně. Až do setmění propátrali nepřístupnou a zalesněnou oblast o rozloze asi 3 x 4 km. Během noci zůstalo na místě stále asi 60 policistů, kteří za pomoci vrtulníku pátrali ve vytipovaných lokalitách a celou oblast hlídali.

V průběhu pátrací akce se nám podařilo zajistit stopy a získat další poznatky o pohybu pachatelů, které budeme v následujících dnech dále rozpracovávat společně s policisty ze sousedního státu.

Dnes bude v pátrání ve vytipovaných lokalitách dále pokračovat několik desítek policistů. V souvislosti s lupiči pátráme také po motocyklu a čtyřkolce, které by mohly být odstavené v blízkosti státní hranice.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Trestní zákoník stanoví v tomto případě pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

20. června 2017, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Kochavec

Kochavec 

Detailní náhled

Kochavec 1

Kochavec 1 

Detailní náhled

Kochavec 2

Kochavec 2 

Detailní náhled

Kochavec 3

Kochavec 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem