Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po muži - Aktualizace I., II., III., IV.

Osmapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu  těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policejní orgán podal návrh na podání obžaloby. 

Pražští kriminalisté pátrají po totožnosti muže, jehož pes dnes kolem poledne pokousal malého chlapce v parku pod rozhlednou Petřín. Majitel ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k tzv. Hladové zdi, aniž by sečkal na policisty. Chlapec, který byl v parku na procházce se svou maminkou, musel být hned po napadení ošetřen v nejbližší nemocnici.

Popis podezřelého: atletická postava, holohlavý ve věku kolem 30-40 let. Na sobě měl triko s krátkým rukávem a dlouhé tmavé kalhoty. Jeho pes by měl být pravděpodobně stafford, dle svědků měl výrazně velkou tlamu.

Policistům se dosud nepodařio majitele psa nalézt, proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud ho na záběrech poznáváte nebo víte, kde bydlí, či se zdržuje, kontaktujte prosím neprodleně linku 158. Děkujeme.

por. Mgr. Jan Rybanský - 1. duben 2021

Aktualizace: Hledaný muž se dnes ve večerních hodinách dostavil na policejní služebnu na základě odvysílaných reportáží v médiích. Kriminalisté ho nyní budou k celé události vyslýchat a nadále celou událost prověřovat. Děkujeme médiím a všem, kteří této závažné relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 2. duben 2021

Aktualizace II: Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a zatím nebyl nikdo obviněn. I nadále probíhají standardní úkony tohoto řízení např. výslechy svědků a čekáme na výsledky znaleckých zkoumání.

Muž nebyl majitelem psa, pouze ho venčil a jeho jednání si nedokáže vysvětlit a celé události lituje.

por. Mgr. Jan Rybanský - 3. duben 2021

Aktualizace III  - Pražští kriminalisté s osmapadesátiletým mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Díky medializaci případu se kriminalistům ozval muž, který byl stejným psem napaden, pár dní před brutálním útokem v Petřínských sadech.  Kolegové nového svědka již vyslechli a nadále se případem intenzivně zabývají. Kriminalisté také podali podnět na Krajskou veterinární správu, která rozhodne o dalším postupu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 13.4.2021

Aktualizace IV - Osmapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu  těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policejní orgán podal návrh na podání obžaloby.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 18.8.2021

vytisknout  e-mailem