Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Pátráme po 81 leté ženě z Chlumecka

HRADECKO – V rámci pátrací akce byla žena NALEZENA 

AKTUALIZACE 17.3.2018, 08:45

Žena byla v ranních hodinách nalezena cca 5 km od bydliště v lese silně podchlazená a zmatená, 13 hodin poté, co jsme přijali oznámení o pohřešování. Na jejím vypátrání se podílely desítky královéhradeckých policistů, včetně psovodů, kriminalistů, kteří spolupracovali s místní městkou policií, veřejností a dalšími organizacemi. Po vypárání byla předána Zdravotnické záchranné službě Královéhradeckého kraje.

Obrovský kus práce ze sebou mají psovodi se svými speciálně vycvičenými psy, kteří celou noc propátrávali vymezený prostor přesně podle stanovených sektorů.  Kdy právě v ranních hodinách psovod Městské policie Praha ženu našel. Při pátrání se velmi aktivně a s plným nasazením do pátrání zapojili psi a psovodi ze Záchranné brigády kynologů Královéhradeckého kraje a Praha - www.zachranari.cz a ze Záchranné kynologické organizace SIRIUS - search and rescue dogs - www.sirius-rescue.cz.

Všem, kteří se na vypátrání ženy podíleli patří velký dík. Rovněž děkujeme těm, kteří informace o pátrání šířili cestou sociálních sítí, či jiným způsobem.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
17. března 2018,08:45

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnes v podvečer policisté přijali oznámení o pohřešování 81 leté ženy. Její pohřešování nám oznámil její syn s tím, že byla viděna v pořádku naposledy dnes okolo poledne. Od té doby se může pohybovat kdekoliv v okolí obcí Převýšov, Olešnice, Levín, Lovčice, Lišice na Chlumecku, ale i případně kdekoliv jinde. Dle dosud zjištěných informací se pohybuje pěšky a vzhledem k věku a nízkým teplotám může být ohrožena na životě a zdraví. V předchozí době jsme po ženě již pátrali, kdy byla nalezena cca 3 km od bydliště. Může se pohybovat po jakýchkoliv komunikacích včetně lesních a polních cest.

Konkrétně se jedná o tuto ženu – viz odkaz na databázi osob v pátrání.
Pokud je odkaz nefunkční, již byla žena nalezena.

Dle zjištěných informací by měla být oblečena do šedého kabátu, černých kalhot, má prošedivělé vlasy dlouhé po ramena.

Pátrání po ženě je aktuální až do doby odvolání celostátního pátrání, tedy i v následujících dnech.

Jakékoliv informace o výskytu pohřešované, volejte na linku 158.

Děkujeme.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
16. března 2018, 22:45

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem