Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pátrali jsme po dvou cizincích

KARLOVARSKO – Měli okrást 71letou ženu, nyní je jeden z nich obviněn z krádeže. 

Doplnění informace:

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - město dne 20. 2. 2019 obvinili 55letého cizince z přečinu krádeže. Obviněný muž měl přistoupit na konci září v odpoledních hodinách k poškozené ženě v jedné z restaurací v Karlových Varech a požádat ji o rozměnění dvacetikoruny na dvě desetikoruny. Jakmile žena začala hledat drobné mince, muž ji opakovaně sahal do peněženky a ukazoval ji, kde desetikoruny má. V nestřeženém okamžiku ji z peněženky měl odcizit 800 Kč v několika papírových bankovkách.

Cizinec se stíhán na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
21. 2. 2019  

Karlovarští policisté pátrají po dvou neznámých mužích, kteří se měli v Karlových Varech dopustit trestné činnosti. Muži přijeli osobním vozidlem značky Audi stříbrné barvy dne 26. 9. 2018 kolem 17:35 hodin v Karlových Varech po ulici T. G. Masaryka k restauraci Becher Platz. Z vozidla oba muži vystoupili a vešli dovnitř restaurace. Starší z mužů měl následně požádat jednoho z hostů restaurace, jímž byla 71letá žena, o rozměnění dvacetikorunové mince na menší drobné. Když poškozená žena držela v ruce svou peněženku, sáhl do ní a ukazoval ženě na mince. V nestřeženém okamžiku jí měl z peněženky odcizit několik papírových bankovek v celkové částce 800,- korun. Poté z místa oba muži odešli pryč. Žena si chybějících bankovek následně všimla, když chtěla zaplatit. Vyběhla za mužem ven, avšak ten už se na místě nenacházel. Celou věc oznámila ostraze restaurace, která zavolala na policii.

Muž, který komunikoval s poškozenou ženou, mluvil česky s cizím přízvukem. Byl silnější postavy a na sobě měl světle hnědou bundu, světlé kalhoty, svetr světlé barvy, obutý do tmavých bot a na hlavě měl čepici s kšiltem.

Druhý mladší muž byl štíhlé postavy s krátce střiženými vlasy. Na sobě měl tmavou bundu s kapucí, světle modré kalhoty a tmavé boty s bílou podrážkou.

Policistům z obvodního oddělení v Karlových Varech město se podařilo šetřením zjistit, že dané trestné činnosti se měli dopustit dva cizinci na které vydalo Okresní státní zastupitelství v Karlových Varech předběžný souhlas se zadržením podezřelých osob. Ve věci je vedeno prověřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.:

Obdobný případ se stal o dva týdny dříve, 12. 9. 2018 opět v Karlových Varech, tentokrát na ulici Mariánskolázeňská na Libeckého lávce. Kolem 13:40 hodin přišel k 86letému cizinci, který zde byl na výletě se svojí ženou, neznámý muž s ženou. Špatně hovořícím německým jazykem muže žádali o rozměnění mince 2 Euro za 4 mince 50 centů, který jim chtěl vyhovět. Z kapsy měl vyndat peněženku, a když jí rozevřel, snažil se mu muž do peněženky pro drobné sám sáhnout. To mu však bylo zabráněno, přičemž došlo ke krátkému fyzickému kontaktu. V nestřeženém okamžiku mu měl z ruky odcizit jeho zlaté náramkové hodinky a následně z místa odejít pryč. Poškozený cizinec si hodinky ohodnotil na částku kolem 50 tisíc korun.

Je možné, že v obou případech může figurovat stejná skupina lidí.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
12. 10. 2018

vytisknout  e-mailem