Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrací akci jsme po identifikaci těla ukončili

TRUTNOVSKO - Dvaaosmdesátiletý muž byl bohužel nalezen mrtev. 

Ve středu 3. února 2016 po obědě oznámil na Obvodní oddělení v Úpici šestapadesátiletý muž, že od úterního dopoledne pohřešuje svého dvaaosmdesátiletého tchána, který odešel z domu a do současné doby se nevrátil. Nedal o sobě nikomu vědět. Z prvotně zjištěných informací vyplynulo, že svůj mobilní telefon nechal doma a z bydliště odešel s pouze s finanční hotovostí.

Ihned po tomto zjištění byla po dvaaosmdesátiletém seniorovi ve středu vyhlášena pátrací akce, do které se zapojilo několik policejních hlídek, policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, policejní psovodi a strážníci Městské policie Trutnov. Do pátrací akce byl ve večerních hodinách ve středu nasazen i vrtulník Letky Policie České republiky. I přes veškerou snahu všech zúčastněných osob, které se na pátrací akci ve středu podílely, se pohřešovaného muže nedopařilo nalézt.

Proto pátrací akce pokračovala i ve čtvrtek (4. 2. 2016) od ranních hodin. Do pátrací akce se druhý den zapojilo zhruba sedm desítek policistů. Samotné pátrání bylo rozděleno do několika sektorů.

Krátce před 12. hodinou bylo nalezeno tělo pohřešované osoby v lesním porostu nedaleko centra Úpice. Ohledáním místa ani ohledáním těla nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti. Přesný důvod úmrtí by měla objasnit nařízená zdravotní pitva.

Za profesionální a osobní přístup každého, kdo se do shora uvedené pátrací akce zapojil, patří ze strany vedení Územního odboru Policie České republiky v Trutnově velké poděkování.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
5. 2. 2016, 15:30

vytisknout  e-mailem