Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrací akce přinesla své ovoce

Scéna jak vystřižená z akčního filmu se odehrála krátce před půlnocí v prostorách divadla Broadway a v přilehlém objektu. 

Na tísňovou linku 158 se obrátila ochranka divadla s tím, že objevila vykopnuté dveře, kdy pachatel vloupání je s největší pravděpodobností ještě uvnitř objektu. Na místo zamířilo hned několik policejních hlídek, kdy první z nich dorazila během pouhých 4 minut. Policisté okamžitě celou budovu obklíčili a začali ji prohledávat. Vytrvale šli po stopě pachatele, která vedla až na střechu domu. Bylo zřejmé, že zloděj pokračoval po střeše do vnitrobloku objektu a vnikl do další budovy. Policisté z Oddělení hlídkové služby Praha IV naštěstí disponovali potřebnou slaňovací technikou, proto mohli v pronásledování bezpečně pokračovat. Spolu s ostatními kolegy celý objekt prohlédli a v jedné z místností nalezli ukrytého podezřelého muže. Toho za použití donucovacích prostředků zadrželi a převezli na nejbližší policejní služebnu, kde se k vloupání spontánně doznal.

Tam si případ převzali kriminalisté, kteří dalším šetřením a ohledáním napadených objektů zjistili, že 32letý muž „navštívil“ konkrétně technickou místnost divadla a dále ordinaci soukromé kliniky, odkud se pokusil odcizit různé nářadí a elektroniku. Vyšetřovatelé na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 27. července 2018

Odkazy do noveho okna

Pachatel vloupání rastr

Pachatel vloupání rastr 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem