Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrací akce na Vimpersku

Prachatice - Policisté pátrají po ztraceném houbaři. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V sobotu před 22:00 hodinou přijali policisté na tísňové lince 158 informaci o tom, že se ztratil senior (75 let). Podle oznamovatelky odjel po 16:00 hodině směrem k obci Lipka, aby šel na houby. Domu se však nevrátil. Na místě rodina našla jeho automobil, seniora však ne.

Na základě této informace se rozjela v lokalitě Švajglovy Lady rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojilo několik desítek osob. Kromě policistů také  hasiči, dobrovolní hasiči, městská policie, pracovníci horské služby a Národního parku Šumava. Byly provedeny prověrky také ve zdravotnických zařízeních. Kolem 03:00 hodiny dnes ráno byla pátrací akce ukončena  s negativním výsledkem. V pátrací akci bude v této lokalitě proto pokračováno dnes 22. července 2018 od osmi hodin ráno. 

Ztracený houbař je 170 cm vysoký, má obézní postavu, na sobě měl oblečenou bílou košili s krátkým rukávem a masáčové kalhoty. Na hlavě měl bílý klobouk. Mobilní telefon u sebe nemá. Je v dobré tělesné kondici. 

Policie žádá občany, kteří by mohli uvést jakoukoliv informaci k pohybu nebo současnému místu výskytu jmenovaného, nechť tuto skutečnost oznámí na bezplatnou linku 158. Zároveň žádáme návštěvníky lesa a sběratele hub, aby si na své procházky a výlety brali sebou mobilní telefony, aby byli v kontaktu se svými nejbližšími. Děkujeme.

Dodatek: Ztracený senior sám v neděli 22. července dopoledne vyšel z lesa, přibližně 5 km od místa, kde měl zaparkovaný automobil a policistům uvedl, že je v pořádku. Byl na houbách. Policisté všem děkují za pomoc při pátrání.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

22. července 2018

vytisknout  e-mailem