Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Patnáctiletý chlapec za volantem

ORLICKOÚSTECKO – Řidičské dovednosti předvedl nevhodným způsobem. 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČRKluci si ještě nemohou hrát na chlapy a jezdit v autech. Vše má svůj čas, nejdříve před řízením dopravního prostředku musí zvládnout kurz v autoškole, který završí úspěšnou zkouškou a získají řidičské oprávnění. Když se postup obrátí, není to pouhá klukovina, ale protiprávní jednání, které má dohru u správního orgánu.

Policisté z Oddělení hlídkové služby Ústí nad Orlicí kontrolovali bezpečnost v dopravě a veřejný pořádek v jedné z obcí na Lanškrounsku, a když míjeli osobní automobil, rozhodli se řidiče za volantem zkontrolovat. Po otáčecím manévru se snažili auto zastavit. Řidič na výzvu nereagoval, naopak zvýšil rychlost a snažil se policistům ujet. Po čtyřech stech metrech dostal na náledí s autem smyk, zastavil a dal se na útěk. Policisté ho po pronásledování dopadli. Překvapení pro ně nastalo, když zjistili, že řidiči je pouhých patnáct let. Mladistvý auto řídil bravurně, ale v tomto věku neměl bez řidičského průkazu za volantem co dělat. Policisty dále zajímá, kde chlapec k autu přišel, to je předmětem dalšího prověřování.

Policisté jeho přestupkové jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání, za které mu hrozí pokuta a zákaz činnosti.     

27. ledna 2021
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem