Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Páteční nápor motoristů v Náchodě

NÁCHODSKO – Policisté byli na všech křižovatkách 

 

kruhový objezdIlustrační foto/Policie ČR

 V pátek 18. 11. 2016 náchodští občané i náhodní projíždějící uvízli na dlouhé minuty v kolonách vozidel. Policejní hlídky už od desáté hodiny dopoledne hodin musely regulovat dopravu ve městě.

 

Náchod, doslova zahlcený desítkami aut, převážně osobních, jich už víc nedokázal pojmout. K této velmi zahuštěné situaci v dopravě s největší pravděpodobností přispěl čtvrteční svátek 17.11., následné školní volno a s ním spojené dovolené. Převážně u nákupních center na okraji města se během dne nakumulovalo velké množství aut a jejich přesuny zpátky přes město pak působily dopravní kolaps. Na všechny důležité křižovatky proto nastoupili policisté a strážníci a koordinovaně regulovali pohyb aut, tak, aby se doprava znovu rozpohybovala. Na dopravních uzlech se střídaly policejní hlídky, které se snažily usnadnit pohyb vozidel, aby řidiči nestrávili ve vzniklých kolonách až desítky minut.

Po třetí hodině odpoledne pak dokonce po dohodě s polskou stranou na několik hodin zastavili příjezd kamionů od státní hranice, ty si na vpuštění do města počkaly až do 18. hodiny večerní. To byla také doba, po které se provoz na ulicích vrátil do normálu.

por. Mgr. Eva Prachařová
21. 11. 2016 v 14.30

vytisknout  e-mailem