Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Páteční kontroly týkající se dodržování omezení otvírací doby restauračních zařízení na Mladoboleslavsku

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté při zvýšených kontrolách zjistili jeden otevřený podnik po 22. hodině 

Včerejší 18. hodinou začala na území České republiky platit krizová opatření v oblasti maloobchodu a služeb. Z tohoto důvodu posílili běžný výkon služby i policisté na území Středočeského kraje. Cílem kontrol je zvýšit preventivní působení policie v rámci nových celoplošných omezení. Hlavním předmětem zájmu hlídek bude dodržování omezení otvírací doby restauračních zařízení a zákazu konzumace alkoholu na veřejně přístupných místech. Preventivní opatření budou vedena s cílem omezit šíření nemoci Covid-19, tj. zajistit dodržování nových krizových opatření a zamezit protiprávním jednáním a situacím.

Nejinak tomu je i na území Mladé Boleslavi. V pátek 26. listopadu, kdy krizová opatření týkající se omezení otevírací doby restauračních zařízení začala platit, se ve zvýšeném počtu vydaly hlídky mladoboleslavských policistů zkontrolovat, zda provozovatelé restauračních zařízení a barů dodržují Usnesení vlády ČR a zavírací dobu ve 22:00 hodin.

Do akce se zapojilo 18 mladoboleslavských policistů a 11 strážníků Městské policie Mladá Boleslav, kteří při kontrolách těchto zařízení zjistili, že pouze jeden bar krizová opatření nedodržel. Uvnitř se po 22. hodině nacházelo několik desítek osob, které policisté následně vyzvali k opuštění baru, což převážná většina z nich okamžitě učinila. Celkem 13 osob, ale ani po opakovaných výzvách policistů nechtělo bar opustit, proto byli oznámeni správnímu orgánu a ve správním řízení jim hrozí pokuta až 20.000 korun.

Ve zvýšených kontrolách budeme pokračovat i v následujících dnech. Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem provozovatelům a občanům, která opatření dodržují a pomáhají tak situaci s pandemií Covid-19 zvládnout.

Zároveň bychom chtěli upozornit ty, kteří opatření nedodržují, že bude-li to nutné, je policie připravena projednávat zjištěné přestupky přímo na místě, ať již domluvou či uložením pokut až do výše 10.000 korun, resp. je oznamovat příslušným správním orgánům, kde hrozí ve správním řízení pokuta až 20.000 korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem