Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Páteční dopravní nehoda

ŠVIHOVSKO - Večer došlo ke střetu vozidel. Mladý řidič byl se zraněním letecky transportován do nemocnice v Plzni. 

      V pátek 23. září 2016 ve dvacet hodin jel s osobním vozidlem tovární značky Nissan Almera osmatřicetiletý muž z Klatov po silnici č. I/27 ve směru od obce Švihov na Červené Poříčí.

Na přímém úseku komunikace před obcí Červené Poříčí, si až na poslední chvíli všiml před sebou stojícího motocyklu Chatenet Media které řídil patnáctiletý řidič, který odbočoval vlevo na účelovou komunikaci a dával přednost protijedoucím vozidlům.

Řidič s osobním vozidlem reagoval intenzivním brzděním, ale narazil zezadu do motocyklu  a tento nárazem odhodil do protisměru. V uvedenou dobu přijížděla v protisměru jednapadesátiletá řidička z Plzně s osobním automobilem Škoda Roomster, došlo ke střetu s motocyklem a tento byl nárazem odhozen vpravo mimo vozovku k mostnímu zábradlí.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění motocyklisty, který byl letecky transportován k ošetření do nemocnice v Plzni.

 Alkohol u obou řidičů osobních vozidel vyloučen dechovými zkouškami. U řidiče motocyklu nemohla být dechová zkouška provedena, vzhledem k jeho zdravotnímu stavu a byl vyžádán odběr krve v nemocnici. U osmatřicetiletého řidiče byla provedena zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem.

Odhadnutá hmotná škoda činí 120.000 Kč.

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

26. září 2016

 

vytisknout  e-mailem