Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Páteční bankovní lupič dopaden

České Budějovice - Kriminalisté do 24 hodin dopadli pátečního bankovního lupiče z Českých Budějovic. (Hl. schránka 974 221 116)  

Českobudějovičtí kriminalisté s pomocí občanů a sdělovacích prostředků dopadli v sobotu v podvečer bankovního lupiče. Muž (26 let) z Českobudějovicka přepadl v pátek v odpoledních hodinách bankovní pobočku GE Money bank v Českých Budějovicích a to se zbraní v ruce. Odnesl si finanční prostředky v řádu několika desítek tisíc korun. Lupič však unikal policii pouhých čtyřiadvacet hodin. S velkou podporou veřejnosti, která zareagovala na uveřejněný popis a fotografii pachatele si kriminalisté v sobotu večer došli pro podezřelého do místa bydliště. Společně s pachatelem si kriminalisté přinesli na služebnu i nalezený a zajištěný lup. Muž podezřelý z loupeže stačil utratit pouze několik tisíc korun. Jak vyšetřovatelům uvedl: „Loupil, aby mohl uhradit své dluhy.“ V policejní cele nyní čeká na výsledek, kriminalisty podaného podnětu, k návrhu na vzetí do vazby.

Tento čerstvý případ je ukázkou úspěšné spolupráce kriminalistů a veřejnosti, které nejsou lhostejné kriminální činy ani bezpečnost nás všech. Poděkování patří i sdělovacím prostředkům, které na výzvu policie o pomoc při pátrání po lupiči zareagovaly do několika desítek minut.

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

20. 6. 2010

vytisknout  e-mailem