Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Parkujte ohleduplně aneb „Když jde o život, přeparkovat nestihnete“

MLADOBOLESLAVSKO- Policisté se účastnili preventivní akce HZS. 

Ve dnech 12. a 13. dubna 2018 proběhl na Mladoboleslavsku Den požární bezpečnosti, realizovaný Hasičským záchranným sborem, který je zaměřený na průjezdnost ulic jednotlivých měst.

V ulicích Mladé Boleslavi nebyl na žádném místě zcela znemožněn průjezd těžké techniky, jen na některých místech byl omezen. Obvyklé potíže s nevhodně odstavenými vozidly byly odhaleny v Bělé pod Bezdězem a v Mnichově Hradišti.  

Policisté Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou se účastnili uvedeného průzkumu, který probíhal dne 12. dubna 2018 v ulicích města Benátky nad Jizerou. Na pečlivě vybrané trase s patnácti průjezdnými body bylo zjištěno mnoho nedostatků, kdy v šesti případech řešili policisté dopravní přestupky blokovou pokutou a ve dvou případech byly přestupky oznámeny na Magistrát města Mladá Boleslav.

Cílem akce bylo v praxi ověřit průjezdnost požární techniky, tedy testovat, jak se například v lokalitách přeplněných parkujícími vozidly může pohybovat těžká a rozměrná technika jako jsou cisternové vozy a podobně.

zdroj: http://www.hzscr.cz/clanek/den-pozarni-bezpecnosti-ve-znameni-kontrol-prujezdnosti.aspx 

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
16. dubna 2018

vytisknout  e-mailem