Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Parkování - dopravní kužely

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

Žádost, ve které se odkazujete na dokument vedený pod č. j. KRPT-…,  zní, cituji:

1) Proč byly nainstalovány tyto kužely?

2) Kdo dal příkaz k jejich instalaci. Žádáme kopie všech schvalovacích dokumentů a jiných dokumentů, týkajících se umístění těchto dopravních kuželů.

3) Odkud byly tyto kužely použity? Máme na mysli, jestli byly vzaty z nějakého skladu, nebo koupeny. Pokud byly vzaty ze skladu, tak z jakého? Pokud byly vzaty od jinud, tak odkud? Pokud byly zakoupeny, žádáme kopii požadavku k zakoupení těchto kuželů a kopii faktury.

4) Je parkovací plocha v místě instalace těchto kuželů nějak narušena, že nemůže být schopna užívání ? Pokud ano, řešilo se to již nějak? Pokud ano, kopie všech dokumentů, kterými se řešila tato porucha části parkoviště.“

K bodům č. 1), 2) a 3) sdělujeme, že dopravní kužely na plochu parkoviště před budovou Českobratrská 1903/10 v Ostravě byly nainstalovány na příkaz …. Tato informace je zaznamenaná … krajského ředitelství. Předmětný text zasíláme v příloze. Kužely nebyly pro tento účel samostatně nakoupeny, ale pochází ze stávajícího majetku, k němuž krajskému ředitelství přísluší právo hospodaření.

K bodu č. 4 sděluji, že odbor služby dopravní policie krajského ředitelství provedl místní šetření, na základě kterého byl zjištěn deficit v dopravním značení na ploše parkoviště před budovou Českobratrská č. p. 1903/10 v Ostravě. Poté bylo dne 15. září 2022 zasláno upozornění dle § 15 zákona č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky, vlastníkovi komunikace, úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, odboru investic a místního hospodářství. Předmětný dokument vedený pod č. j. KRPT-… Vám zasíláme v příloze.

Doprovodná informace: Informace byly poskytnuty ke konkrétní žádosti a konkrétní žadatelem vyžádané věci.

vytisknout  e-mailem