Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Parkem se rozezní hudba

KRAJ VYSOČINA: Policisté na Vysočině slaví Den Policie ČR 

Promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky určený pro širokou veřejnost – to je jedna z akcí Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, která se bude konat v Jihlavě v červnu u příležitosti Dne Policie České republiky.

Všechny milovníky hudby potěší promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, který se uskuteční ve čtvrtek 7. června 2017 od 14.30 hodin v Parku Gustava Mahlera na ulici Benešova v Jihlavě. Záštitu nad koncertem převzali hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek a primátor statutárního města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek. Vstup na koncert je pro všechny zdarma.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velké hudební těleso, které déle než sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení. V rámci koncertu v Jihlavě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů, ale posluchači se mohou těšit na některé populární melodie od známých českých i světových autorů.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

15. květen´2018

Odkazy do noveho okna

KONCERT Jihlava

KONCERT Jihlava 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem