Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Památku srpnových obětí z roku 1968 uctili i policisté

KRAJ - Politici, vojáci i policisté si dnes před libereckou radnicí připomněli události z 21. srpna 1968. 

85Dnes se v ranních hodinách konalo před libereckouu radnicí na nám. Dr. E. Beneše vzpomínkové shromáždění k uctění obětí srpnové okupace z roku 1968. Pietní akt se konal u příležitosti 51. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. 

Události 21. srpna 1968  si u Pomníku obětem okupace 1968 připomněli nejen pamětníci, ale i hejtman Libereckého kraje, primátor města Liberce, známí politici, ale i zástpci Armády a Policie ČR i dalších institucí.

V ulicích Liberce zemřelo tehdy devět lidí, desítky lidí byly zraněny Právě Liberec byl tehdy místem prvních ostrých střetů, kde se na první výročí okupace konaly jedny z největších demonstrací u nás. 

Primátor města Liberce Jaroslav Zámečník připomněl ve svém projevu všechny oběti sprnových událostí. "Když tu dnes stojíme na stejném náměstí , před stejnou radnicí, tak si jen těžko můžeme představit chaos, který tu před 51 lety zavládl", uvedl primátor.

Položením květin k tankovému pásu a minutou ticha uctil památku obětí společně s ostatními  za vedení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje náměstek krajského ředitele pro ekonomiku plk. Ing. Vladimír Libnar.

Setkání zakončila českou hymnou absolventka liberecké ZUŠ Lenka Šťastná. 
 

21. 8. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem