Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pálavské vinobraní

BŘECLAVSKO: Policie dohlížela na průběh kulturní akce. 

Mikulov - Během uplynulého víkendu zažil Mikulov opět nápor návštěvníků, a to zejména milovníků vinného moku a kulturních vystoupení. Pálavské vinobraní navštívily davy lidí a Policie České republiky spolu s městskými strážníky tradičně dohlížela na celý průběh akce.

Dopravní policisté se zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu a případné prohřešky řešili blokovou pokutou. Bohužel kolegové z obvodního oddělení šetřili i drobné krádeže osobních věcí. U některých případů vyšlo s odstupem času najevo, že se jednalo pouze o nepozornost ze strany majitele. Například údajně odcizený telefon se později našel.

K největší nepříjemnosti došlo v noci ze soboty na neděli, kdy se pachatel dostal do areálu vinařství, kde kradl v osobních vozidlech, stanech a apartmánu. Většinou se zajímal o finance, ale nepohrdl ani notebookem, mobilními telefony a drobnostmi. Ve svém jednání pokračoval i v dalším penzionu, který se nachází ve stejné lokalitě. Tam využil toho, že si ubytovaní neuzamknuli dveře. Finance jim sebral v době, kdy spali. Vše nasvědčuje tomu, že vloupání do areálu vinařství i penzionu má na svědomí totožný zloděj. Zbývá pouze dodat, že vzniklá škod se dostala na více než 120 tisíc korun.

Policisty také zaměstnalo pátrání po 27leté ženě, která zmizela z Mikulova v sobotu navečer. Pohřešování nahlásil její muž. Ten uvedl, že si spolu vyšli na procházku, žena se vzdálila a už se nevrátila. Muž měl obavu o její život, a tak situaci řešil přes policii. Policisté proto po celou noc prováděli pátrání, které nakonec dopadlo s dobrým koncem. Další den se podařilo zjistit, že žena dobrovolně překročila hranice naší republiky a pobývá v zahraničí.

Celkově se dá zhodnotit, že se i na letošním Pálavském vinobraní podařilo zvládnout udržet veřejný pořádek a většina návštěvníků u nás strávila příjemný víkend.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 10. září 2018

vytisknout  e-mailem