Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padlo obvinění

CHOMUTOV - Policisté loupež objasnili, Dávky čerpala neoprávněně..... 

Padlo obvinění

Chomutovští policisté pátrali od minulého týdne po totožnosti neznámého muže, který přišel v podvečerních hodinách do prodejny čerpací stanice ve městě a po pokladní požadoval vydání finanční hotovosti. Jelikož držel v ruce nůž, žena mu vyhověla a peníze vydala. Muž z místa následně utekl, ke zranění osob nedošlo. Policistům se podařilo zjistit, že uvedené jednání má na svědomí 26letý místní obyvatel. Obvinění z loupeže si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Dávky čerpala neoprávněně

Z podvodu obvinili chomutovští kriminalisté 25letou ženu z Prahy. Svým jednáním měla neoprávněné získat před časem od státu téměř 11 tisíc korun. V zákonné lhůtě totiž prokazatelně neoznámila skutečnost, že se odstěhovala z bytu, kde bydlela a čerpala tak dávky, na které neměla nárok. V případě odsouzení jí za uvedené jednání hrozí až dvouleté vězení.

Ke krádeži se přiznal

Jirkovští policisté sdělili podezření z krádeže a porušování domovní svobody 43letému muži z okresního města. V druhé polovině září letošního roku měl připravit o mobilní telefon ženu, která na chvilku odešla z pokoje místní ubytovny.  Ke krádeži přístroje v hodnotě 10 tisíc korun se přiznal. Následné vyšetřování prokázalo, že za majetkovou trestnou činnost byl pravomocně odsouzen Okresním soudem Chomutov v nedávné minulosti.

Rozbil výlohu, sebral tabák

40letého muže z okresního města zadržela tento týden policejní hlídka. Ve středu v nočních hodinách měl rozbít skleněnou výplň výlohy v Chomutově. Vzniklým otvorem pak z regálu odcizil celkem sedm sáčků se sypaným tabákem. Poškozená firma vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Vyšetřování krádeže nadále pokračuje.

Z kočárku zmizela peněženka

Na vlastní neopatrnost doplatila žena z Kadaně. Na chodbě domu odstavila dětský kočárek a zapomněla na skutečnost, že na kočárku má odloženou tašku s peněženkou. Kromě osobních dokladů přišla i o hotovost, škoda se vyšplhala na téměř 10 tisíc korun. Krádež nyní vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

12.října  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem