Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělky tisícovek vyráběl v autě

Jihočeský kraj - Kriminalisté krajského ředitelství obvinili muže z padělání necelé desítky bankovek v nominální hodnotě 1 000 korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Kriminalisté jihočeského policejního ředitelství, specialisté na hospodářské trestné činy, obvinili v těchto dnech dalšího padělatele bankovek. Muž z Písku (33 let) padělal koncem loňského roku bankovku v nominální výši 1 000 korun. Takto vyrobené padělky postupně začátkem letošního roku udával jako pravé peníze v Písku, Strakonicích a Českých Budějovicích. Kriminalisté dosud zadrželi necelou desítku padělků. Muž je vyšetřován na svobodě pro trestné činy podvodu a padělání a pozměnění peněz. Padělání bankovek je závažný trestný čin proti měně a pachateli hrozí při odsouzení trest odnětí svobody až do výše osmi let.


Kriminalistům se muž přiznal, že nepracuje a nemá žádné finanční prostředky. Padělané bankovky nicméně také používal při placení v sázkových kancelářích. Falešné bankovky vyráběl ve svém vozidle na multifunkčním zařízení, vozidlo pachateli sloužilo nejen jako mini padělatelská dílna, ale také jako přechodný domov.


Bankovky nejsou hodnoceny jako zdařilé, přesto se jich pachateli podařilo několik udat při různých platbách. Policie opakovaně upozorňuje obchodníky a zvlášť pokladní na nezbytnou opatrnost a ostražitost. Bankovky důkladně kontrolujte.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

11. dubna 2011 

vytisknout  e-mailem